ساخت سوله ایستافو

سوله

STRUCTURE STEEL

سوله


 

ایستافو"

 

سوله سازه ای فلزی یا فولادی بصورت سالن های سرپوشیده با عرض یا دهانه های بزرگ بصورت سقف شیبدار یا سقف قوسدار جهت مصارف صنعتی ، سختمانی ، انبار و بارانداز در صنایع مختلف با خصوصیات متنوع و انواع گوناگون است.

از سوله های در صنایع مختلفی از قبیل : صنایع غذایی / سرد خانه / صنایع مادر و تولیدی / تعمیرگاه /  انبار و لوجستیک / بار انداز / آشیانه / سالن تجهیزات / مجموعه های ورزشی و فرهنگی  مورد استفاده قرار میگیرد.

سوله ها ساختمانی فلزی سرپوشیده ای هستند که با توجه به نوع ساختار سازه ای و قاب های بزرگ آن ، فضای متناسب با نوع فعالیت را در اختیار قرار میدهند .

سوله های اغلب در خارج از شهر ها و در شهرک های صنعتی بصورت تکی یا گروهی ساخته می شوند. ظاهر سوله نمای صنعتی دارد و کمتر در شهرها احداث می شود. ایستافو

ساخت سوله با توجه به نوع کاربری و منطقه ی مورد نظر اجرا دارای تنوع است.

 

سایبان سوله سایبان ماشین

 

طراحی سوله


 

طراحی سوله پروسه ای گسترده و تخصصی است و بصورت دستی و نرم افزاری توسط مهندس محاسب و طراح سازه (عمران) انجام می شود.

هدف از طراحی سوله رسیدن به ایده آل ترین روش ، تجهیزات و نوع ساخت سوله است که از لحاظ اقتصادی ، استحکام ، شهرسازی و نوع کاربری است.

در طراحی سوله تمامی عواملی که بر ساختار سوله اثر گذار هستند مورد بررسی قرار میگیرند. عواملی مانند انواع بار های وارد بر ساختمان سوله ( بار مرده ، بار زنده ، بار برف ، بار باد ، بار جرثقیل ، ضربه ، زلزله و ..)

تمامی بار های وارد اعم از بار مرده و بار زنده در ابتدا بصورت جداگانه و در نهایت بصورت ترکیبی بر سازه سوله بررسی و آنالیز میشوند تا رفتار اجزا سوله در مقابل بارها پیش بینی شود و بتوان به ایده آل ترین واکنش ها رسید.

همچنین طراحی سوله این امکان را میدهد که کمترین دور ریز ( ضایعات و پرت) مخصوصا در قسمت سازه فلزی سوله را پیش بینی کنیم و از هدر رفت آن جلوگیری کنیم.

طراحی سوله طبق قوانین بین المللی و البته بسته به نوع جغرافیا انجام میشود. در ایران طراحی سوله بر مبنای مباحث مقررات ملی ساختمان ( 22 گانه) انجام میشود و بیشترین مبحث هایی که در طراحی سوله دخیل هستند : مبحث ششم ( بارهای وارد بر ساختمان ) / مبحث هفتم ( فنداسیون ) / مبحث دهم ( طراحی سازه فلزی) می باشند.

این قوانین توسط وزارت مسکن و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی تدوین شده است ، البته مقررات جانبی دیگری مانند آئین نامه 2800 نیز در امر طراحی دخیل هستند.

سازه فلزی سوله ابتدا توسط نرم افزار نقشه کشی اتوکد بصورت طرح اولیه طراحی میشود و سپس با خروجی مناسب به نرم افزار های مربوط به بخش آنالیز سازه و نرم افزار بخش آنالیز فنداسیون و همچنین بار های ترکیبی وارد می شوند نرم افزایی نظیر sap / safe / etabs / abaqus مخصوص آنالیز و تحلیل رفتار سازه هستند. ایستافو

عواملی که در طراحی سازه مورد بررسی قرار میگیرند.:

·         طراحی براکت یا نشمین جرثقیل

·         طراحی دستی لاپه ها طبق نشریه ۲۱۶

·         محاسبه دستی و اصلاح ضریب طول موثر ستونها

·         کنترل پدیده آپلیفت

·         طراحی فنداسیون

·         طراحی دستی کلاف رابط

·         محاسبه وزن و قیمت آهن آلات

·         کنترل جابجایی جانبی و قائم

·         کنترل کفایت تکیه گاه جانبی جهت جانمایی سینه بندها

·         کنترل کفایت موضعی اعضا

·         کنترل واژگونی سازه

·         طراحی دستی میل مهارها

·         محاسبه ضریب طول مؤثر

·         محاسبه درصد شیب سقف سوله

·         طراحی بادبند ها

 

سایبان پارکینگ

 

بارگذاری سوله

همان طور که قبلا ذکر شد بارگذاری سوله ابتدا بصورت جداگانه و در نهایت بصورت ترکیبی توسط محاسب و طراح سوله انجام میشود.

بار مرده سوله ( بار یا وزن خود سازه فلزی سوله )

بار برف ( بستگی به نوع منطقه ی جغرافیا )

بار باد ( بستگی به نوع منطقه ی جغرافیا )

بار زلزله

بار جرثقیل

بار خاص ( ضربه ، تصادف ، انفجار)

دما ( سرما و گرما)

 

دسته بندی بار برف در مناطق مختلف

 

 

منطقه1

منطقه2

منطقه3

منطقه4

منطقه5

منطقه6

برف نادر

برف کم

برف متوسط

برف زیاد

برف سنگین

برف فوق سنگین

25 Kg/m

50 Kg/m

100 Kg/m

150 Kg/m

200 Kg/m

300 Kg/m

کویری/شرجی

کویری

دشت/صحرایی

دامنه کوه

کوهستانی

مرتفع/کوهستانی

 

شهر

منطقه

شهر

منطقه

شهر

منطقه

شهر

منطقه

استارا

5

رشت

5

تهران

4

قزوین

4

اراک

4

زابل

2

کاشان

3

قم

3

اردبیل

5

زنجان

4

کرج

4

همدان

4

ارومیه

4

سنندج

4

گرگان

3

یزد

2

اصفهان

3

شیراز

3

کرمانشاه

4

خرم اباد

4

اهواز

2

بوشهر

1

کوهرنگ

6

انزلی

4

بندرعباس

1

تبریز

4

سردشت

6

خلخال

5

 

 سوله ترکیبی صنایع فلزیسوله خرپایی
 

 

بار باد عبارت است از فشار یا مکش نیروی ایجاد شده توسط باد بر روی سطوح ساختمان که این مقدار برای انواع ساختمان ها و مناطق مختلف ایران متفاوت است.

طراحی انواع ساختمان ها در کشور نباید کمتر از حد سرعت 80 کیلومتر بر ساعت صورت بپذیرد.

سرعت و فشار مبنای باد برای منلطق مختلف کشور به شرح جدول زیر می باشد.

شهر

سرعت باد

فشار باد

شهر

سرعت باد

فشار باد

ابادان

90

40.5

تهران

100

50.0

ابعلی

110

60.5

رشت

90

40.5

اردبیل

130

84.5

زهدان

130

84.5

ارومیه

90

40.5

زنجان

80

32.0

اصفهان

110

60.5

سنندج

90

40.5

اهواز

110

60.5

قزوین

100

50.0

بندرعباس

100

50.0

یزد

110

60.5

 

تمامی بار های ذکر شده دارای ضرایبی مخصوص به خود هستند و با توجه به نوع سازه ، منطقه ی اجرا ، نوع کاربری سوله متفاوت هستند ، به عنوان مثال بار برف در مناطق کوهستانی عاملی مهم است و این بار با ضریب بالایی در این محدوده اعمال میشود از طرفی مقدار درص شیب سقف سوله خود عاملی است که میتواند تا حدودی بار برف را کم اثر یا پر اثر نماید ، با بالابردن ضریب شیب سقف میتوان از نشست بار برف بر روی سقف جلوگیری کرد اما از جهت بادگیر شدن سقف مشکل دوچندان میشود ( ضریب بار باد پایین می آید)

موضوعی که در نهایت قابل توجه است واکنش کل ساختار سوله در مقابل بار های ترکیبی ( همه ی بار ها ) می باشد. ایستافو

بعد از مرحله طراحی و آنالیز سوله ، تمامی محاسبات و مشخصات فنی در قالب دفترچه محاسبات فنی تدوین می شود و در اختیار کارفرما ، مجری و پیمانکار قرار داده میشود. این دفترچه توسط گروه مهندسان محاسب و طراح تدوین و تایید میشود ( مهندسی عمران و شهرسازی دارای پروانه نظام مهندسی رتبه دار )

بعد از طراحی و آنالیز سوله نقشه های شاپ (کارگاهی) آن بصورت جزئیات ریز طراحی می شوند و در قالب نقشه در اختیار سازنده سوله قرار میگیرد.

لازم بذکر است مبنای هزینه طراحی سوله بصورت متر مربعی می باشد و با توجه به نوع سازه سوله این قیمت متغییر است.

 

  سازه فلزی

 

ساخت سوله


 

نصب سوله عملیاتی گسترده می باشد . بعد از اتمام طراحی و تدوین نقشه های اجرایی ، ساخت سوله به وسیله برشکاری ورق های فولادی آغاز می شود .

برش کاری ورق های فولادی به روش سی ان سی ( برشکاری کامپیوتری) بصورت تیراژ انجام می شود ، همچنین برشکاری تسمه های فولادی کناری ستون سوله توسط گیوتین ( قیچی های هیدرولیکی) انجام می شود که در اصلاح ستون های تیرورقی سوله را شکل میدهند.

عملیان مونتاژ ستون های سوله بصورت دقیق و توسط شابلون های موجود توسط اپراتور انجام گرفته و عملیات جوشکاری ستون های و تیرورق ها بصورت دستی و یا بصورت جوشکاری زیرپودری توسط دستگاه انجام میشود.

با توجه به اینکه اتصالات در ساخت سوله پیچ و مهره ای هستند می باست در ساخت ستون ها و فلنچ های اتصال سوله بسیار دقت شود و طبق شابلون و الگو این مونتاژ ها انجام شود .

در ساخت سوله ها در بخش اتصالا فلنچی ابعاد بشدت کنترل میشوند که در هنگان نصب تمامی اجزا در اتصال با یکدیگر همخوانی داشته باشند.

نصب فلنچ در راس و انتهای اجزا سوله بصورت دقیق و با اعمال قطعات استیفنس ( لچکی ، صفحات فولادی کوچک) انجام میپذیرد.

استیفنس ها در تمامی طول اجزا سوله اعم از ستون سوله ، بال (شاه تیر) سوله با توجه به نوع نقشه و طرح سوله نصب میشوند که باعث استحکام بیشتر اعضای فولادی می شوند.

در سوله های سبک خرپایی بخش اتصالات فلنچی  نیز این اقدامات انجام میپذیرد و در بخش مونتاژ اعضای داخلی خرپا نیز کنترل ابعاد و برش دقیق زوایا مقاطع فولادی در اصطلاح فارسی بر کردن رعایت می شود و نحوه جوشکاری این اعضا بصورت سراسری (دور تا دور) می باشد.

یکی از دلایل اصلی ساخت سوله بصورت پیچ و مهره ای امکان استفاده چندین باره از سازه در بلند مدت و در محل های دیگر می باشد. همچنین مرحله نصب سوله نیز با سهولت بیشتری انجام میپذیرد و حتی گاهی هزینه ی کمتری نسبت به اتصالات جوشکاری ( دائم ) دارد.

عملیات سنگ زنی حفره های و جای پیچ ها در اتصالا سوله تحت نظر ناظر انجام می شود. ایستافو

ساخت ستون های سوله ، ساخت شاه تیر های سوله ، ساخت اتصالات سوله و کلیه تجهیزات بعد از اتمام و بازبینی به قسمت تست های چشمی و غیر چشمی جهت بررسی ارسال می شوند.

 

 سوله سنگین سقف استخر پوشش upvc 
 

 

تست سوله


 

بعد از ساخت کلیه تجهیزات سوله بازرسی و بررسی نوع جوشکاری و اتصالا سوله مورد آغاز می شود.

تست های مختلفی از قبیل تست چشمی ، تست التراسونیک ، تست مایع نافذ و در کل تست های غیر مخرب ndt  مورد اعمال قرار میگیرند.

تست چشمی جهت بازرسی اولیه محل جوشکاری ستون سوله بصورت دقیق و سطحی انجام می شود و ناظر بدون ابزار خاصی ایرادات را بررسی می نمایدو

تست التراسونیک بازرسی بوسله ابزار الکترونیکی است که با ایجاد و ساطع کردن امواج بر روی سطح جوشکاری یا اتصالات سوله و حرکت دادن آنها نتیجه بررسی را بصورت نمودار بر روی مانیتور مشاهده کرده و حفره ها و نقاط معیوب را شناسایی مینماید. ایستافو

 

طراحی سوله

 

تست مایع نافذ نیز از متداولترین تست های سوله است و در آن از مایعی رنگی و مخصوص بر روی سطح جوشکاری یا اتصلات سوله استفاده می کنند .

با توجه به نوع سوله و کاربری آن تست های نختلفی وجود دارد که بسته به نوع پروژه مورد استفاده قرار میگیرد.

بعد از تست های غیر مخرب سوله ، تجهیزات و اعضای فولادی سوله به مرحله رنگ کاری ارسال میشوند.

 

 ساخت بیلبورد بیلبورد طرحی سایبان
 

 

رنگ سوله


 

بعد از بررسی و تست های انجام شده تجهیزات و اعضای سوله به قسمت رنگ کاری و شستشو وارد می شوند.

قبل از عملیات رنگ کاری می بایست عملیات تمیز کردن سطوح فولاد و تجهیزات سوله از انواع آلودگی ها اعم از گرد و غبار ، زنگ زدگی ، روغن و چربی ، پوسته های خرد شده فولاد اعمال شود.

برای این منظور می توان از انواع روشها بهره برد

اسید شویی

اسید شویی عملیاتی است که بیشتر برای چربی زدایی سطح فولاد از آن استفاه می شود ، بدیت ترتیب که قطعه فولادی را بوسیله جرثقیل درون حوضچه ای از اسید برده و بعد از مدتی از آن خارج می نمایند.

سند بلاست سوله

عملیات سند بلاست که متداول ترین شیوه ی رفع آلودگی از فولاد است با استفاده از فشار مستقیم هوا به همراه شن و ماسه (سند) بصورت پاششی (شلیک) به سطوح فولاد انجام میشود.

 

ساخت لوور

 

شات بلاست سوله

شات بلاست عملیالتی شبیه سند بلاست است با این تفاوت که بجای استفاده از ماسه های ساینده از ساچمه های ریز کروی برای شلیک به سطح فولاد استفاده می شود.

بعد از عملیات شستشو و رفع آلودگی از ستون های سوله عملیات رنگ کاری شروع می شود.

عملیات رنگ کاری معمولا با استفاده از آستر (ضد زنگ) بر روی سطح فولاد آغاز میشود و سپس با استفاده از انواع رنگ بسته به نوع کاربری سوله ، رنگ کاری انجام میپذیرد. ایستافو

رنگ های اپوکسی ، رنگ پلی اورتان و آلکید هواخشک و ... از متداول ترین رنگ های مصرفی در سوله هستند.

همچنین استفاده از بتونه های سنگی یا بتونه اپوکسی جهت چسبندگی زیاد در آستر رنگ کاری مورد استفاده است.

همچنین در رنگ کاری سوله از انواع هاردنر (سخت کننده) در مخلوط رنگ ها استفاده میشود تا لایه های رنگ عمر بیشتری جهت چسبندگی و یک نواختی داشته باشند.

بعد از عملیات رنگ کاری تمای قطعات و تجهیزات سوله بعد از یک روز خشک شدن جهت نصب به محل اجرا ارسال می شوند.

 

  نصب و اجرای سوله طراحی لوور  ساخت سایبان
 

 

نصب سوله


 

عملیات نصب سوله به دو بخش کلی نصب دستی و نصب ماشینی تقسیم بندی میشود

نصب دستی شامل کلیه عملیات هایی است که توسط اپراتر یا نصاب با ابزارآلات مختلفت (جوشکاری ، آچار بادی ، آچار هیدرولیکی) انجام می پذیرد مانند نصب اتصالات پیچ و مهره ای اعضای سوله به یکدیگر یا عملیات جوشکاری پایه ستون های سوله.

نصب ماشینی شامل کلیه عملیاتی است که توسط دستگاه و ماشین آلات سبک و سنگین (جرثقیل ، لیفتراک، بالابر) انجام میپذیرد مانند حمل و نصب ستوهای سنگین سوله توسط جرثقیل و یا لیفتراک و معلق نگه داشتن آنها جهت اتمام اتصالا توسط عملیات دستی.

نصب سوله با استفاده از دوربین مهندسی و یا ترازیاب مورد بررسی و نظارت قرار میگیرد تا کلیه ستون های سوله در یک جهت و بدون خطای ابعادی نصب شوند.

اغلب اتصالات در نصب سوله بصورت پیچ و مهره ای می باشند مانند اتصالات ستون ها به بال های سوله (شاه تیر) و یا اتصالات ستون ها به فنداسیون و نیز اتصال تیرهای پرلین به بال ها می باشد.

نکته حائز اهمیت در بخش اتصالات اجزا سوله وجود فلنچ (صفحات فولادی) است که باید دقت ابعادی دقیقی داشته باشند و تمتمی سوراخ های پیچ و مهره با تلرانس مناسب بر یکدیگر منطبق شوند.

در عملیات نصب سوله بال های سوله (شاه تیر) بر روی زمین به یکدیگر مونتاژ می شوند ( بصورت زاویه دار یا هشتی) و سپس توسط جرثقیل به ستون های سوله منتقل و توسط اپراتور با ابزار مخصوص اتصال انجام میشود.

در هنگام نصب سوله به مراتب ابعاد ها مورد بررسی قرار میگیرند و کنترل بر ارتفاع و طول و عرض ها نیز تحت نظر میباشد. ایستافو

 

 
 نصب و اجرای سایبان

 

بعد از نصب شاکله اصلی سوله عملیات تیر ریزی (پرلین) که اغلب پروفیل های زد هستند بر روی بال سوله ( شاه تیرها) با استفاده از پیچ و مهره نصب می شوند.

در نصب پرلین ها از میلگرد های کوچک رزوه شده (لاپه) برای اتصال تیر های سقف به یکدیگر نیز استفاده میشود که اغلب تعداد زیادی را شامل می شوند.

در حالت کلی برای نصب اعضای اسکلت سوله بوسله پیچ و مهره از ابزاری به نام تورکمتر (آچار اندازه گیر نیرو) جهت اطمینان از درست و اصولی بسته شدن پیچ ها و مهره را بهره میگیرند ، این عمل باعث یکنواخت بسته شدن همه ی پیچ ها و جلوگیری از زیادی صفت بستن پیچ و مهره و بریدگی پیچ است.

جهت سهولت و اجرای سریعتر نصب سوله از بوکس های بادی یا برقی جهت بستن پیچ و مهره ها استقاده میکنند.

 

همچنین عملیات نصب بادبندها بصورت میلگرد رزوه شده با اتصال پیچ و مهره یا بوسله دیگر مقاطه استاندارد مانند نبشی یا ناودانی بصورت عضو صلب بصورت پیچ و مهره یا جوشکاری به به قاب های اسکلت سوله نصب می شوند.

باقی تجهیزات فلزی سبک سوله مانند قاب درب ها ریل گذاری ، پنجره ها و زیرساخت های تاسیساتی و برقی توسط اپراتور ها نصب می شوند.

 

 برشکاری جوشکاری ساخت سوله سبک 

 

انواع سوله


 

سوله ها انواع مختلفی دارند و بسته به نوع کاربری سوله ها تفاوت هایی با یکدیگر دارند.

متدوال ترین نوع اسکلت سوله بصورت هشتی ( 8 ) با استفاده از اسکلت تیرورقی (پلیت فولادی) می باشد . حال این نوع از سوله خود دارای زیر مجموعه های متنوع و چندگانه نیز هست. مانند سوله های چند دهانه ( 88) ( 888 ) ( 8888 ) که با توجه به ابعاد و محوطه سوله متغییر هستند. ایستافو

سوله خرپایی

سوله خرپایی (سبک) اسکلتی است که از اعضای صلب مقاطع استاندارد فولادی بهره برده است که اغلب این اعضا از نبشی ، پروفیل ، لوله ، تیرآهن و ناودانی است ، که در حالت کلی بصورت خرپا ( زیگزاگ) که دارای ابعاد بزرگ تر در قسمت ستون و شاه تیر ها هیتند استفاده میشود.

سوله های خرپایی جهت اجرای دهانه های بزرگ تر که امکان اجرای ستون را در سالن سوله نیست مورد بهره برداری قرار میگیرند. همچنین سوله های خرپایی دارای وزن کمتر می باشند که این موضوع خود بر فنداسیون و هزینه های جانبی مانند دستمزد ساخت سوله ، میزان حجم فنداسیون بتنی سوله ، رنگ کاری و ... تاثیر گذار است.

سوله ها از لحاظ سقف و نوع شیب به دو دسته سوله قوسی و سوله ساده شیبدار تقسیم می شوند.

سوله های قوسی نیز با استفاده از خرپا و تیرورق قابل اجرا هستند. سوله های قوسی از لحاظ هندسی میزان بیشتری از فضا را شامل میشوند و محوطه بزرگتری ( 15 درصد) نسبت به سقف های ساده شیبدار شامل میوشند. همچنین سوله قوسی در مقابل بار های وارد مانند باد واکنش بهتری نسبت به سوله ساده درار می باشد.

سوله های ساده شیبدار نیز در قسمت اجرا و ساخت دارای سهولت بیشتری نسبت به سوله قوسی میباشند و در اصطلاح پرت ( ضایعات) کمتری مخصوصا در سوله های تیرورقی از خود بجا میگذارند و زمان ساخت آن نیز کمتر است.

یکی از عوامل مهم در انتخاب نوع سوله اندازه و ابعاد آن است ، سوله های کوچک و با کاربری های معمولا غیر بهداشتی ( صنعتی ) از سوله های سبک ( خرپایی ، تیر ورقی ) با زاویه شیب ساده و استاندار ( غیر قوسی ) استفاده میشود. ایستافو

 

 ایستافو سازه فلزی

 

قیمت سوله


 

قیمت سوله بسیار تحت تاثیر عوامل زیادی است و دارای تنوع بالایی می باشد. هر عاملی که قرار باشد در احداث سوله ، به این روند اضافه و یا کم شود در قیمت سوله اثر گذار است.

عواملی مثل نوع سازه فلزی سوله ( سوله تیر ورقی و یا سوله خرپایی ) سوله قوسی و یا سوله ساده شیبدار ، ابعاد و اندازه سوله مانند ارتفاع تاج و ارتفاع ستون  ، ابعاد دهنه و عرض سوله ، نوع تجهیزاتی که بر ساختار سوله نصب می شوند مانند ( درب و پنجره ساده و یا یو پی وی سی ) ( دیوار کشی برای سوله بصورت سنتی ( اجری و سفالی ) و یا دیوارکشی سوله با پوشش صنهتی ( ساندویچ پنل ، پوشش فلزی ) و حتی بدون دیوار

نوع کاربری سوله ( صنعتی ، بهداشتی ، انبار ، ورزشی ) نوع کف سازی سوله ( بتنی ، اپوکسی ، آسفالت ، موزائیک ) نوع عایق های سقف ( پشم سنگ ، فوم ، پشم شیشه ) نوع پوشش سقف سوله ( پوشش فلزی ساده گالوانیزه ، شادولاین ، ذوزنقه ) ، وجود جرثقیل سقفی برای سوله و تامین تجهیزات تاسیسات گرمایشی و سرمایشی برای سوله عواملی هستند که بر قیمت نهایی احداث سوله تاثیر گذار هستند.

اما در کل قیمت سوله بصورت میانگین عددی بین 270 هزار تومان الی 600 هزار تومان متغییر است. این قیمت شامل کلیه عملیات از ابتدا تا تحویل نهایی سوله است ، عملیاتی مانند ( طراحی سوله ، فنداسیون سوله ، ساخت سوله ، نصب سوله ، رنگ کاری سوله ، حمل و نقل ، نصب پوشش سقف سوله )

در نهایت برای تعیین دقیق قیمت سوله باید عواملی که کارفرما به آن نیاز دارد تعیین شود و سپس قیمت ها محاسبه شوند.

 

 ایستافو طراحی سازه ایستافو سوله ایستافو سایبان پارکینگ

 
 

 

سوله دست دوم


 

سوله دست دوم روندی است که چند سال است در ایران عرف شده است و بصورت مطلق نمیتوان گفت این موضوع خوب است یا بد ، اما موضوعی که دارای اهمیت است این است که سازه های فلزی بعد از ساخت و نصب اگر قرار به استفاده مجدد در مکانی دیگر با نوع کاربری دیگر و منطقه آب و هوایی دیگری اجرا و نصب شوند امری غیر اصولی و غیر مهندسی است ، زیرا هر سوله ای که بر مبنای نوع جغرافیای محل نصب طراحی و مورد آنالیز قرار میگیرد و انتقال آن به جایی دیگر امر نادرست است.

باید این موضوع را در نظر داشت دمونتاژ ( عزل ) سوله طی چندین بار و انتقال به مکانی دیگر ، اجزا سوله را دچار فرسایش ، خرابی و آسیب مینماید.

از لحاظ هزینه سوله دست دوم دارای ارزش ریالی کمتری است ولی در جهت دیگر عملیات باز کردن سوله از محل اول خود دارای هزینه است همچنین اجرا فنداسیون نیز خود هزینه دیگری دارد و از طرفی طراحی و آنالیز باید انجام پذیرد ! که این موضوع در بیشتر مواقع توصیه نمیشود.

 

ایستافو سقف استخر

 

تجهیزات سوله


 

سوله دارای تجهزات فراوانی است که هر کدام دارای خصویاتی می باشند و به تفکیک زیر مورد بیان قرار میگیرند.

فنداسیون : فنداسیون بتنی مسلح بصورت شناژ بندی شده

ستون سوله : ستون سوله بصورت تیر ورق و یا خرپایی

بال ( شاه تیر ) سوله : بال های سقف سوله بصورت تیر ورقی و یا خرپایی سبک

پرلین ( پروفیل زد ) یا لاپه سوله : تیر های سقف جهت زیرسازی پوششسقف سوله با تعدد بالا

بادبند های عرضی و طولی : بادبند یا مهاربند بصورت ضربدری جهت جلوگیری از حرکت جانبی و طولی سوله هنگام اعمال بار بر ساختمان سوله

دیوار سوله : دیواره های پوششی بصورت سنتی ( آجر و سفال ) و صنعتی ( پوشش فلزی )

سقف سوله : پوشش سقف سوله بصورت ورق های فلزی ( گالوانیزه ، شادولاین ، سینوسی ، ساندویچ پنل)  و غیر فلزی ( پی وی سی ، یو پی وی سی ، طلق ، پلی کربنات)

عایق سوله : عایق های زیر طاق پوشش سقف سوله ( فوم ، پشم شیشه )

کف سوله : بستر زمینی سوله مانند کف بتی و یا پوشش سخت اپوکسی

براکت ( تکیه گاه جرثقیل ) سوله : تکیه گاه فولادی بصورت صفحات فولادی متصل به ستون جهت نگهداری از ریل جرثقیل

درب وردی و خروجی : درب های عمدتا فلزی بصورت ریلی و کشویی یا لولایی و حتی کرکره های برقی آلومینیومی

پنجره و منافذ ورودی نور و هوا : پنجره و هواکش های صنعتی با پوشش شیشه و یا طلق های شفاف و نمیه شفاف

تاسیسات برقی ، گرمایش و سرمایش و تاسیسات مکانیکی سوله : سیم کشی و تجهیزات برقی ( روشنایی و انرژی ) و تجهیزات گرمایشی مانند سیستم های تابشی از سقف جهت گرم کردن محیط سوله

تاسیسات جرثقیل سوله : تجهیزات جرثقیل سقفی ، ریل ها و تاسیسات برقی و مکانیکی جرثقیل

 

 طراحی و اجرای سوله طراحی و اجرای سایبانشرکت ایستافو  

 

پوشش سقف سوله


 

برای اجرای پوشش سقف سوله گزینه های متعددی نسبت به نوع کاربری سوله وجود دارد. پوشش های سقفسوله به دو دسته فلزی و غیر فلزی تقسیم می شوند.

پوشش های فلزی سوله عبارتند از : ورق سیسنوسی ( ایرانیت) گالوانیزه / پوشش فلزی شادولاین (گالوانیزه و رنگی ) / پوشش فلزی ذوزنقه / پوشش فلزی طرح سفال

پوشش های غیر فلزی سوله عبارتند از : پوشش پلی کربنات ( شفاف و نیمه شفاف ) / پوشش یو پی وی سی / پوشش پی وی سی طرح سفال

همچنین پوشش ترکیبی ساندویچ پنل بصورت فلزی و فوم متداول است و برای سقف سوله و دیواره ها مورد استفاده قرار میگیرد.

پوشش های فلزی عمدتا باید به همراه عایق نصب شوند ( عایق فوم ، پشم سنگ ، پشم شیشه و تری مرغی)

پوشش های غیر فلزی به علت عدم جذب حرارت ( سرما و گرما)  اغلب نیازی به نصب عایق ندارند.

از پوشش ها بجای دیوار های ستنی ( آجری و سفالی) نیز جهت تسریع در روند کار و همچنین سبک شدن وزن سوله استفاده میکنند.

سوله هایی با کاربری بهداشتی ( سردخانه ، صنایع غذایی ، دارویی ) از پوشش های غیر فلزی مانند یو پی وی سی استفاده میکنند البته از ساندویچ پنل نیز استفاده میشود. ایستافو

 

نصب لوور .

نصب و اجرای لوور

.

سایبان خودرو

 

 

 

 

CATALOG DOWNLOAD